Sunday, April 26, 2009

Open Salun Sempena Hari Lestari

Hari Lestari bersempena hari bumi telah dijalankan pada 22 April 2009 (Rabu) yang mana tidak ada P&P pada hari itu. Justeru, Kelab Penjagaan Muka dan Dandanan Rambut (PMDR) telah mengambil kesempatan untuk menjalankan perniagaan 'Open Salun' pada hari tersebut. Pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan (mengikut modul yang telah dilaksanakan oleh pelajar tingkatan 5) antaranya ialah solekan muka (siang & majlis), rawatan muka, mensyampu, mengikal sementara, mengetak sementara, pelurusan sementara, guntingan wanita, rawatan rambut dan penggayaan rambut yang lain dengan harga yang berpatutan (boleh runding).

Seramai 23 pelajar PMDR (tingkatan 4 & 5) serta 3orang bekas pelajar PMDR bertugas pada hari tersebut. Tugas dibahagikan mengikut kecenderungan pelajar dan permintaan yang tinggi terhadap sesuatu perkhidmatan merujuk kepada perniagaan yang lepas.


Jurusolek/Pendandan sedang mempersiapkan diri agar kelihatan lebih menawan dan untuk menjadi daya penarik kepada pelanggan yang berkunjung ke salun Mahligai Seri


Pengurus Salun Mahligai Seri bersama dengan sebahagian Senior Jurusolek/Pendandan berpakaian uniform purple (pelajar PMDR tingkatan 5)


Juruwang sibuk melayan pelanggan bagi mengisi kad rawatan(pendaftaran) sebelum mendapatkan perkhidmatan


salah seorang peserta akhir pertandingan Fesyen Show Pakaian Kitar Semula turut mendapatkan perkhidmatan di Salun Mahligai Seri...'kasih cantik muka saya ah.....'
Melissa (5F) sedang menanggalkan mekap pelanggan sebelum rawatan selanjutnya, diperhatikan oleh Junior PMDR


Staff Hospital Queen turut mendapatkan rawatan muka setelah aktiviti menderma darah selesai
'mesti lawa la rambut u ni lepas ni lepas diketak kan...'maydelene mengambil hati pelanggan...
Antara perkhidmatan yang mendapat sambutan hebat;
i. Mensyampu Rambutii. Mengikal Sementara (Pelajar)

iii. Pelurusan Sementara
iv. Rawatan Rambut (Guru)Turut hadir menyumbangkan tenaga... Vanessa Tay, Shirler Yap & Faelis Es Chung (bekas pelajar PMDP). Terima kasih..


'sampai pukul berapa open salun ni?? macam berminat juga la'.....Pn Chong Pik Yen
Waja-wajah gembira pelanggan kami......terima kasih dan datang lagi yer.....


1 comment: